Waarom gebruiken we aluminium?

Als B2B-leverancier voor machinebouwprofielen en constructies, staat Aluvice graag bekend voor haar hoge kwaliteit van producten. Daarom werken we met materialen die niet duurzaam, maar ook functioneel zijn. Geliefd om de veelzijdigheid en voordelen, aluminium is alom het favoriete metaal in de industriële wereld. Aluminium scoort op bijna alle vlakken goed, iets waar Aluvice maar al te graag gebruik van wil maken. Hieronder vind u een beknopte opsomming  van de talrijke voordelen van aluminium.

Lange levensduur en corrosiebestendig

Aluminium is een sterk metaal dat niet vervormt, barst, scheurt of roest. Het is daarnaast onverschillig naar temperatuurschommelingen, vocht en zonlicht. Dit komt omdat er van nature een beschermende oxidelaag aanwezig is. Voor een nog beter resultaat kan je het metaal anodiseren, het kunstmatig aanbrengen van een oxidelaag. De profielen en constructies van Aluvice zijn reeds behandeld vooraleer ze naar de klant vertrekken. Als je betrouwbaarheid en langdurige prestaties belangrijk vindt, zit je met dit metaal helemaal goed.

Lichtgewicht, maar toch sterk en onbrandbaar

Aluminium lijkt niet sterk genoeg voor applicaties in de machinebouw, maar laat dit u niet misleiden. Het is erg stevig en heeft geen extra ondersteuning nodig. Het is een licht metaal, slechts een derde van staal, dat ervoor zorgt dat het afgewerkte product makkelijk in de omgang is, bijvoorbeeld bij het plaatsen. Dit levert enorme besparingen in gewicht en transport, zonder in te boeten op stevigheid. Bovendien is het metaal brandwerend.

Eenvoudig te bewerken en extruderen

Aluminium is zacht en kneedbaar van aard, waardoor het makkelijk in complexe vormen kan geëxtrudeerd worden. Dit is een bewerkingsmethode waarbij het metaal door een matrijs geperst wordt. Dit maakt het ontwerp- en productieproces kostenbesparend en flexibel. Deze eigenschap is ideaal om onze ISB-, BSB- En NTS-profielen te produceren. De profielen komen geëxtrudeerd en geanodiseerd aan bij Aluvice. Vanuit dit product maken we onze orders verder af. We verzagen het op maat of we sturen het naar een klant die het zelf bewerkt.

Milieuvriendelijk (Groen metaal)

Aluminium gaat een heldere toekomst tegemoet. Het is naast bovenstaande voordelen ook nog eens duurzaam, makkelijk te recycleren (100%) en heeft een lage impact op het milieu. Zo een 70% dat ooit gemaakt werd, is nog steeds in de omloop. Het recycleren kost slechts 5% energie van de energie die nodig is om primaire aluminium te produceren. Aluminium wordt dankzij deze eigenschappen ook wel ‘het groene metaal’ genoemd. Bovendien verliest het gerecycleerde metaal zijn andere eigenschappen niet.

Onderhoudsvriendelijk en esthetisch aanpasbaar

Aluminium heeft een gladde en glanzende afwerking dat vuil zoals stof moeilijker aantrekt. Hierdoor is het onderhoud aanzienlijk makkelijker. De profielen hoeven tegenwoordig ook niet in zijn natuurlijke kleur afgeleverd te worden en kan aangepast worden aan uiteenlopende stijlen. Bij Aluvice kan je kiezen voor de standaard en zwarte profielen. Andere kleuren zijn bespreekbaar tegen een meerprijs (poederlakken) en de profielen zijn niet geanodiseerd. Onze zwarte profielen zijn niet alleen een esthetische keuze, zoals bij een racesimulator, maar worden ook gebruik in een testomgeving, zoals in de automobielsector. Sensoren kunnen vormen en kleuren beter waarnemen.